Αρχική |Επικοινωνία |Blog & Aνακοινώσεις |Είσοδος Μελών

Αρχική | Άνθρωποι

Γιάννης Καλογήρου

O Γιάννης Καλογήρου είναι Καθηγητής Τεχνολογικής Οικονομικής & Βιομηχανικής Στρατηγικής στο ΕΜΠ, Διευθυντής του Εργαστηρίου Βιομηχανικής και Ενεργειακής Οικονομίας (ΕΒΕΟ/ΕΜΠ) (2015 – σήμερα) και πρώην Διευθυντής του Τομέα Ανάλυσης, Ανάπτυξης και Σχεδιασμού Διεργασιών και Συστημάτων της Σχολής Χημικών Μηχανικών του ΕΜΠ (2013-2015), επιστημονικός υπεύθυνος της Μονάδας Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας του ΕΜΠ (ΜοΚΕ/ΕΜΠ) και της διεπιστημονικής ομάδας INFOSTRAG (Ερευνητική Ομάδα για την Τεχνολογική, Οικονομική και Στρατηγική Ανάλυση της Κοινωνίας της Πληροφορίας) που λειτουργεί στο πλαίσιο του Εργαστηρίου Βιομηχανικής και Ενεργειακής Οικονομίας. Είναι, επίσης, ερευνητικός εταίρος στο Εργαστήριο Διαχείρισης και Βέλτιστου Σχεδιασμού Δικτύων της Σχολής Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του ΕΜΠ.

[περισσότερα.. » ]
Άγγελος Τσακανίκας

Ο Άγγελος Τσακανίκας είναι ∆ιπλωματούχος Χημικός Μηχανικός ΕΜΠ και έχει εκπονήσει τη διδακτορική διατριβή του στην περιοχή της Τεχνολογικής Οικονομίας και Στρατηγικής στο ΕΜΠ. Κατά τη διάρκεια εκπόνησης της διατριβής του συμμετείχε σε σειρά ευρωπαϊκών και εθνικών ερευνητικών έργων στην περιοχή της κοινωνικοοικονομικής έρευνας, πολιτικών για τις επιχειρήσεις και κοινωνίας της πληροφορίας. Από το 2003 έως το 2008 δίδασκε Αξιολόγηση Επενδύσεων, Οικονομικά της Τεχνολογίας και Οικονομικές Πολιτικές της ΕΕ ως Λέκτορας (Π.∆ 407/80) στο Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου. Επίσης από τον Μάιο του 2004 μέχρι τον Απρίλιο του 2007 εργάστηκε στο ΙΟΒΕ ως Υπεύθυνος του Τμήματος Οικονομικής Συγκυρίας, από τον Απρίλιο του 2007 έως τον Μάρτιο του 2012 ήταν Υπεύθυνος Έρευνας του ΙΟΒΕ και από τον Απρίλιο του 2012 έως τον Ιανουάριο του 2014 ήταν ∆ιευθυντής Έρευνας στο ΙΟΒΕ.

[περισσότερα.. » ]
Θεόδωρος Καρούνος

Ο Θεόδωρος Καρούνος γεννήθηκε στον Μπαρσινίκο, ένα χωριό κοντά στο Μυστρά, το 1953. Αποφοίτησε από την Σιβιτανίδειο Μέση Τεχνική Σχολή το 1970 κι έλαβε το απολυτήριο Λυκείου από το High School Equivalency Program του SUNY το 1975.  Στη συνέχεια ολοκλήρωσε το Πρόγραμμα Κοινωνικών Σπουδών του School of Contemporary Studies στο City University of New York το 1979 κι έλαβε το Πτυχίο (Bachelor of Science) Επιστήμης Η/Υ από το New York Institute of Technology το 1983 καθώς και το Master of Science in Information Systems από το Polytechnic University, στη Νέα Υόρκη το 1985. [περισσότερα.. » ]
Παναγιώτης Παναγιωτόπουλος

Ο Παναγιώτης Παναγιωτόπουλος είναι Διδάκτορας στη γνωστική περιοχή της Οικονομικής και Στρατηγικής Ανάλυσης των Νέων Τεχνολογιών με θέμα «Δυναμικές Ικανότητες και Λειτουργική Αξιοποίηση των Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών στους Δήμους». Επίσης, είναι απόφοιτος της Σχολής Χημικών Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (2006) και απόφοιτος του Διαπανεπιστημιακού/Διατμηματικού Μεταπτυχιακού Προγράμματος «Μαθηματικά της Αγοράς και της Παραγωγής» (2008).

Αναλυτικό Βιογραφικό
Πρωτόγερου Αιμιλία

aimprotoger

H Αιμιλία Πρωτόγερου είναι Διδάκτορας του Εργαστηρίου Βιομηχανικής και Ενεργειακής Οικονομίας της Σχολής Χημικών Μηχανικών ΕΜΠ, στην περιοχή της Βιομηχανικής και Επιχειρησιακής Πολιτικής (2004)

[περισσότερα.. » ]
Βαγγέλης Σιώκας

Ο Ευάγγελος Σιώκας είναι διδάκτορας στη γνωστική περιοχή της οικονομικής και στρατηγικής ανάλυσης της τεχνολογίας και της καινοτομίας με θέμα «Δίκτυα έρευνας/καινοτομίας και επιχειρηματικότητα που βασίζεται στη γνώση».

[περισσότερα.. » ]
Νίκος Κανέλλος

Ο Δρ Νίκος Κανέλλος έχει σπουδάσει Μαθηματικά και Χρηματοοικονομικά σε μεταπτυχιακό επίπεδο. Είναι διδάκτωρ στη γνωστική περιοχή της Οικονομικής και Στρατηγικής Ανάλυσης της Καινοτομίας και των Σύγχρονων Τεχνολογιών στη Σχολή Χημικών Μηχανικών του ΕΜΠ.

Από το 2009 έως σήμερα εργάζεται ως ερευνητής στο Εργαστήριο Βιομηχανικής & Ενεργειακής Οικονομίας (ΕΒΕΟ) του ΕΜΠ, συμμετέχοντας σε σημαντικά ευρωπαϊκά έργα στην ευρύτερη περιοχή των σπουδών καινοτομίας, την επιχειρηματικότητα και την κοινωνικοοικονομική έρευνα. Επιπλέον, έχει διατελέσει Υπεύθυνος Υποστήριξης Επιχειρηματικών Σχημάτων της Δομής Διασύνδεσης Έρευνας & Επιχειρηματικότητας ΕΠΙΣΕΥ-ΕΜΠ.

Διαθέτει διδακτική εμπειρία μέσω της αυτοδύναμης διδασκαλίας μαθημάτων που σχετίζονται με την Καινοτομία και την Επιχειρηματικότητα στο Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Αιγαίου, στο Τμήμα Διοίκησης Γεωργικών Επιχειρήσεων & Συστημάτων Εφοδιασμού του ΓΠΑ, στο Τμήμα Πληροφορικής και Επικοινωνιών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, στη θεματική ενότητα «Καινοτομία και Επιχειρηματικότητα» του ΕΑΠ και της επικουρικής διδασκαλίας στη Σχολή Χημικών Μηχανικών ΕΜΠ, ενώ έχει επιβλέψει μεγάλο πλήθος διπλωματικών εργασιών στην ίδια Σχολή. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα και το επιστημονικό έργο του σχετίζονται με τα οικονομικά της καινοτομίας, την επιχειρηματικότητα, και την τεχνολογική και επιχειρηματική στρατηγική.
Γεώργιος Σιώκας

geosiok

Ο Γεώργιος Σιώκας είναι Διπλωματούχος Χημικός Μηχανικός του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και είναι υποψήφιος διδάκτορας του εργαστηρίου Βιομηχανικής και Ενεργειακής Οικονομίας του ΕΜΠ στη γνωστική περιοχή «Οικονομικά της Τεχνολογίας και Καινοτομίας» με θέμα «Τα Συστήματα Καινοτομίας και οι Τεχνολογίας Πληροφορικής και Επικοινωνιών στο Σχεδιασμό Ευφυών Πόλεων».
Παναγιώτης Κρανιδιώτης

Ο Παναγιώτης Κρανιδιώτης είναι Σύμβουλος Πληροφορικής και Διαχειριστής Συστημάτων. Έχει συμμετάσχει στον σχεδιασμό και την υλοποίηση έργων Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης τόσο στον στενό Δημόσιο Τομέα όσο και στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Τομείς που τον απασχολούν είναι η διαχείριση συστημάτων σε περιβάλλον cloud, η ασφάλεια συστημάτων, η εφαρμογή και προώθηση του ελεύθερου λογισμικού τόσο στην δημόσια διοίκηση όσο και ως επιχειρηματικού μοντέλου, η εφαρμογή εφαρμογών πληροφορικής στην ναυτιλία και τέλος η μοντελοποίηση της πληροφορίας, κυρίως της νομικής πληροφορίας. Τα τελευταία χρόνια ζει στην Αθήνα.