O Γιάννης Καλογήρου είναι Ομότιμος Καθηγητής Τεχνολογικής Οικονομικής & Βιομηχανικής Στρατηγικής στο ΕΜΠ, πρώην Διευθυντής του Εργαστηρίου Βιομηχανικής και Ενεργειακής Οικονομίας (2015 – 2019) και πρώην Διευθυντής του Τομέα Ανάλυσης, Ανάπτυξης και Σχεδιασμού Διεργασιών και Συστημάτων της Σχολής Χημικών Μηχανικών του ΕΜΠ (2013-2015), επιστημονικός υπεύθυνος της Μονάδας Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας του ΕΜΠ και της διεπιστημονικής ομάδας INFOSTRAG (Ερευνητική Ομάδα για την Τεχνολογική, Οικονομική και Στρατηγική Ανάλυση της Κοινωνίας της Πληροφορίας) που λειτουργεί στο πλαίσιο του Εργαστηρίου Βιομηχανικής και Ενεργειακής Οικονομίας. Είναι, επίσης, ερευνητικός εταίρος στο Εργαστήριο Διαχείρισης και Βέλτιστου Σχεδιασμού Δικτύων της Σχολής Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του ΕΜΠ.
Ο Άγγελος Τσακανίκας είναι Καθηγητής Οικονομικής Αξιολόγησης Συστημάτων Τεχνολογίας Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο (ΕΜΠ), Διευθυντής του Εργαστηρίου Βιομηχανικής και Ενεργειακής Οικονομίας (EBEO) και Επιστημονικός Υπεύθυνος του Παρατηρητηρίου Επιχειρηματικότητας του ΙΟΒΕ. Έχει συμμετάσχει σε σημαντικά ευρωπαϊκά ερευνητικά έργα στην ευρύτερη περιοχή των σπουδών καινοτομίας, την κοινωνικοοικονομική έρευνα και την κοινωνία της πληροφορίας. Από τον Μάιο του 2004 εργαζόταν στο ΙΟΒΕ σε διάφορες θέσεις, ενώ ήταν Διευθυντής Έρευνας από τον Απρίλιο του 2012 έως τον Ιανουάριο του 2014. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα σχετίζονται με την τεχνολογική και επιχειρηματική στρατηγική, τα οικονομικά της καινοτομίας, την επιχειρηματικότητας και σχετικές πολιτικές. Έχει ασχοληθεί με πλήθος ερευνών για την ελληνική οικονομία και επιλεγμένους κλάδους της, την επιχειρηματικότητα και την ανταγωνιστικότητα, το ανθρώπινο κεφάλαιο, την κοινωνία της πληροφορίας και τις αντίστοιχες πολιτικές. Ηγείται της ελληνικής ερευνητικής ομάδας που συμμετέχει στο Global Entrepreneurship Monitor (GEM), όπως και της ομάδας που συμμετέχει στην έκθεση ανταγωνιστικότητας του IMD. Έχει διατελέσει Αντιπρόεδρος στον Οργανισμό Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας (ΟΒΙ) και μέλος του ΔΣ της Ελληνικής Ακαδημίας Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας. Τέλος, είναι επικεφαλής του Γραφείου Μεταφοράς Tεχνολογίας του ΕΜΠ.
Ο Θεόδωρος Καρούνος γεννήθηκε στον Μπαρσινίκο, ένα χωριό κοντά στο Μυστρά, το 1953. Αποφοίτησε από την Σιβιτανίδειο Μέση Τεχνική Σχολή το 1970 κι έλαβε το απολυτήριο Λυκείου από το High School Equivalency Program του SUNY το 1975. Στη συνέχεια ολοκλήρωσε το Πρόγραμμα Κοινωνικών Σπουδών του School of Contemporary Studies στο City University of New York το 1979 κι έλαβε το Πτυχίο (Bachelor of Science) Επιστήμης Η/Υ από το New York Institute of Technology το 1983 καθώς και το Master of Science in Information Systems από το Polytechnic University, στη Νέα Υόρκη το 1985. [περισσότερα.. » ]
Ο Παναγιώτης Παναγιωτόπουλος είναι Διδάκτορας στη γνωστική περιοχή της Οικονομικής και Στρατηγικής Ανάλυσης των Νέων Τεχνολογιών με θέμα «Δυναμικές Ικανότητες και Λειτουργική Αξιοποίηση των Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών στους Δήμους». Επίσης, είναι απόφοιτος της Σχολής Χημικών Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (2006) και απόφοιτος του Διαπανεπιστημιακού/Διατμηματικού Μεταπτυχιακού Προγράμματος «Μαθηματικά της Αγοράς και της Παραγωγής» (2008).
Η Αιμιλία Πρωτόγερου είναι Επίκουρη Καθηγήτρια της Σχολής Χημικών Μηχανικών του ΕΜΠ και μέλος της ερευνητικής ομάδας του ΕΒΕΟ. Είναι διπλωματούχος χημικός μηχανικός ΕΜΠ και κατέχει διδακτορικό τίτλο σπουδών στην επιστημονική περιοχή «Βιομηχανική και Επιχειρησιακή Στρατηγική» επίσης από ΕΜΠ. Κύρια δραστηριότητά της είναι η παροχή εκπαιδευτικού έργου, η διεξαγωγή πρωτογενούς και δευτερογενούς έρευνας, η παρακολούθηση και ο συντονισμός εθνικών και ευρωπαϊκών έργων, καθώς και η συμμετοχή στην οργανωτική και επιστημονική επιτροπή συνεδρίων και ημερίδων.
Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα εστιάζονται κατά κύριο λόγο στα οικονομικά της καινοτομίας και της τεχνολογίας με ιδιαίτερη έμφαση στη στρατηγική των επιχειρήσεων, στα ζητήματα διαχείρισης καινοτομίας και τεχνολογίας, της επιχειρηματικότητας, και των αντίστοιχων δημόσιων πολιτικών.
Έχει συμμετάσχει σε πλήθος χρηματοδοτούμενων ευρωπαϊκών και εθνικών έργων και έχει αποκτήσει εμπειρία σε έρευνες μεγάλης κλίμακας που συμπεριλαμβάνουν τον σχεδιασμό ερωτηματολογίων και την ανάλυση δεδομένων αξιοποιώντας προχωρημένες στατιστικές και οικονομετρικές μεθόδους.
Έχει δημοσιεύσει το έργο της σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά, όπως το Research Policy, Technological Forecasting and Social Change, Industrial and Corporate Change, Industry and Innovation, Journal of Technology Transfer, Science and Public Policy, Economics of Innovation and New Technology, Journal of Entrepreneurial Behavior & Research κ.ά, καθώς και συλλογικούς τόμους.
Είναι επίσης κριτής άρθρων για επιστημονικά περιοδικά, όπως το Research Policy, Technovation, R&D Management, Industry and Innovation, Journal of Technology Transfer, Industrial and Corporate Change, Technology Analysis and Strategic Management, Science and Public Policy, Economics of Innovation and New Technology, Journal of Evolutionary Economics.
Ο Ευάγγελος Σιώκας είναι διδάκτορας στη γνωστική περιοχή της οικονομικής και στρατηγικής ανάλυσης της τεχνολογίας και της καινοτομίας με θέμα «Δίκτυα έρευνας/καινοτομίας και επιχειρηματικότητα που βασίζεται στη γνώση». Επίσης, είναι απόφοιτος της Σχολής Χημικών Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου. Την περίοδο αυτή είναι συντονιστής της Δομής διασύνδεσης έρευνας και επιχειρηματικότητας ΕΠΙ.νοώ – ΕΜΠ.
![]() ![]() ![]() |
Γεγονότα, Εκδηλώσεις @ map |
Τελευταίο Project [όλα..] ![]() |
Σχετικές Εκδόσεις Συνεργατών |