Αρχική |Επικοινωνία |Blog & Aνακοινώσεις |Είσοδος Μελών

Αρχική >>>>>> Άνθρωποι

Βαγγέλης Σιώκας
February 14th, 2009


Ο Ευάγγελος Σιώκας είναι διδάκτορας στη γνωστική περιοχή της οικονομικής και στρατηγικής ανάλυσης της τεχνολογίας και της καινοτομίας με θέμα «Δίκτυα έρευνας/καινοτομίας και επιχειρηματικότητα που βασίζεται στη γνώση».


Ο Ευάγγελος Σιώκας γεννήθηκε στην Αθήνα το 1982. Το 2005 ολοκλήρωσε το πρόγραμμα σπουδών της σχολής Χημικών Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου. Έκτοτε είναι μέλος του εργαστηρίου βιομηχανικής και ενεργειακής οικονομίας του ΕΜΠ όπου συμμετέχει σε 2 επιστημονικές ομάδες. Η πρώτη έχει ως κύριο αντικείμενο τις «σπουδές καινοτομίας» και η δεύτερη ασχολείται με την τεχνολογική, οικονομική και στρατηγική ανάλυση της Κοινωνίας της Πληροφορίας (INFOSTRAG).
Από το Σεπτέμβριο του 2006 είναι υποψήφιος διδάκτορας στη γνωστική περιοχή της οικονομικής και στρατηγικής ανάλυσης της τεχνολογίας και της καινοτομίας με θέμα «Δίκτυα έρευνας/καινοτομίας και επιχειρηματικότητα που βασίζεται στη γνώση» υπό την επίβλεψη του Αναπληρωτή Καθηγητή ΕΜΠ Γιάννη Καλογήρου.
Εκτελεί επικουρικό διδακτικό έργο σε 4 μαθήματα της σχολής Χημικών Μηχανικών ΕΜΠ (Θέματα Κοινωνίας της Πληροφορίας/Γνώσης, Οργάνωση και διοίκηση επιχειρήσεων, Ανάλυση ανταγωνισμού – έρευνα αγοράς, Τεχνολογική και επιχειρηματική στρατηγική). Επιπλέον, στο πλαίσιο της παρουσίας του στο ΕΒΕΟ, συμμετείχε στην επίβλεψη 8 διπλωματικών εργασιών.

Κατά την περίοδο 2006-2008 συμμετείχε στο ερευνητικό έργο «Ο ρόλος των ερευνητικών δικτύων για την ανάδυση νέων κλάδων και προϊόντων στον τομέα των τεχνολογιών πληροφορικής και επικοινωνιών», ΕΠΕΑΕΚ, Πυθαγόρας ΙΙ ενώ από 1/1/2009 είναι μέλος της ερευνητικής ομάδας του επιδοτούμενου από την ΕΕ (7ο ΠΠ) έργου AEGIS με θέμα τη διασύνδεση της γνώσης και της καινοτομίας με την επιχειρηματικότητα και την οικονομική μεγέθυνση. Ως αποτέλεσμα της ερευνητικής του εργασίας, εχει δημοσιεύσει (σε συνεργασία) 1 άρθρο σε επιστημονικό περιοδικό και 13 εργασίες σε πρακτικά Ελληνικών και διεθνών συνεδρίων.

Έχει παρακολουθήσει, μεταξύ άλλων, 2 θερινά σχολεία (ESSEX Summer School 2007 in social sciences and data analysis collection, Θερινό σχολείο 2008 – Δημόκριτος), ένα σεμινάριο κατάρτισης (Έρευνα αγοράς), καθώς και μια σειρά από διεθνή και εθνικά συνέδρια σε διάφορα γνωστικά πεδία της οικονομικής και διοικητικής επιστήμης.
Το 2004 στο πλαίσιο της πρακτικής άσκησης της σχολής Χημικών Μηχανικών εργάστηκε για 7 μήνες στην εταιρεία Bosch – Siemens Home Appliances ενώ από το 2006 είναι μέλος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος.

Τέλος, ήταν μέλος της οργανωτικής επιτροπής του διεθνούς συνεδρίου DIME Athens 2006 Conference που πραγματοποιήθηκε το Δεκέμβριο του 2006 στην Αθήνα.