Αρχική |Επικοινωνία |Blog & Aνακοινώσεις |Είσοδος Μελών

Στον Sidney Winter το παγκόσμιο βραβείο για την έρευνα στην επιχειρηματικότητα
April 20th, 2015


Το Παγκόσμιο Βραβείο Έρευνας στην Επιχειρηματικότητα (The Global Award for Entrepreneurship Research) του έτους 2015 απονεμήθηκε στoν Sidney Winter (Επίτιμο Καθηγητή Management στο Wharton School, University of Pennsylvania). To βραβείο αυτό θεωρείται το σημαντικότερο παγκοσμίως στο συγκεκριμένο ερευνητικό πεδίο και απονέμεται από τρεις οργανισμούς στη Σουηδία: 1) το Swedish Entrepreneurship Forum (Entreprenörskapsforum), 2) το Research Institute of Industrial Economics (IFN) και 3) τη VINNOVA (Sweden’s Innovation Agency).

H βράβευση βασίστηκε στην ερευνητική συνεισφορά του:

  1. Στην κατανόηση του τρόπου με τον οποίο οι τεχνολογικές αλλαγές μέσα στις επιχειρήσεις σχετίζονται με τις οργανωσιακές ρουτίνες και την οργανωσιακή ανανέωση.
  2. Στην εμπειρική και θεωρητική ανάλυση του πως και του γιατί οι επιχειρήσεις μπορούν να αφομοιώσουν καινοτομίες και πως ο παράγοντας αυτός διαφέρει μεταξύ διαφορετικών οικονομικών/βιομηχανικών κλάδων.
  3. Στον τρόπο με τον οποίο οι επιχειρήσεις αναπτύσσουν δυναμικές ικανότητες. Συγκεκριμένα, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Βράβευσης Καθηγητής Charlie Karlsson (Jönköping International Business School) αναφέρει: “H δουλειά του έχει επηρεάσει την κατανόησή μας ως προς τα φαινόμενα της επιχειρηματικότητας και της έρευνας πάνω σε αυτήν, του μάνατζμεντ, των οικονομικών όπως και της διαχείρισης της τεχνολογίας και της καινοτομίας“.

Επίσης, ο Sidney Winter μαζί με τον Richard Nelson έγραψαν το εμβληματικό βιβλίο στην περιοχή της εξελικτικής οικονομικής (evolutionary economics) “An Evolutionary Theory of Economic Change“, που εκδόθηκε το 1982 και αποτελεί το βιβλίο αναφοράς στη συγκεκριμένη επιστημονική περιοχή.

Ετικέτες Άρθρου:, , , ,

Χρησιμοποίησtε τη παρακάτω φόρμα γα να αφήσετε καποιο σχόλιο

*