Ο Ομότιμος Καθηγητής ΕΜΠ Γιάννης Καλογήρου, ο Αναπλ. Καθηγητής ΕΜΠ Άγγελος Τσακανίκας, η Ερευνήτρια ΕΜΠ, μέλος ΕΔΙΠ α’ βαθμίδας Αιμιλία Πρωτόγερου και ο Μεταδιδακτορικός Ερευνητής ΕΜΠ Παναγιώτης Παναγιωτόπουλος, εκπόνησαν Κείμενο Πολιτικής για τον ανεξάρτητο μη κερδοσκοπικό ερευνητικό οργανισμό “διαΝΕΟσις” με τίτλο «Η Διαμόρφωση Ενός Οικοσυστήματος Καινοτομίας ως Αναγκαία Προϋπόθεση για μια Ποιοτική και Ανθεκτική Ανάπτυξη στην Εποχή της Πανδημίας COVID-19».
Το κείμενο περιλαμβάνει προτάσεις για την προσαρμογή του ελληνικού συστήματος καινοτομίας στη νέα πραγματικότητα που διαμορφώνει η πανδημία. Σήμερα, η ανάδειξη της καινοτομίας σε κεντρική προτεραιότητα της οικονομικής και αναπτυξιακής πολιτικής είναι το κλειδί για μια ανθεκτικότερη και ποιοτικότερη ανάκαμψη. Η καινοτομία είναι πιο κρίσιμη παρά ποτέ και όχι μόνον για τη φαρμακοβιομηχανία και τον κλάδο του ιατρικού εξοπλισμού. Στις συνθήκες αυτές, η συγκρότηση και η καλή λειτουργία ενός ενοποιημένου και διασυνδεδεμένου οικοσυστήματος «Έρευνας & Τεχνολογικής ΑνάπτυξηςΚαινοτομίας-Επιχειρηματικότητας εντάσεως Γνώσης και Ανάπτυξης Ικανοτήτων (ΕΤΑΚΕεΓΑΙ)» βρίσκεται στο επίκεντρο μιας αναπτυξιακής στρατηγικής στην εποχή της πανδημίας COVID-19.
Διαβάστε το κείμενο πολιτικής εδώ
Διαβάστε εδώ το δημοσίευμα των Νέων (1/3/2021) με τίτλο: “ΔιαΝΕΟσις : 13 προτάσεις για ένα καινοτόμο παραγωγικό μοντέλο μετά την πανδημία”
Ετικέτες Άρθρου:Competence Building, Covid-19, innovation policy, Innovation Studies, Innovation System, public procurement for innovationΓεγονότα, Εκδηλώσεις @ map |
Τελευταίο Project [όλα..] |
Σχετικές Εκδόσεις Συνεργατών |