Αρχική |Επικοινωνία |Blog & Aνακοινώσεις |Είσοδος Μελών

Εκδήλωση του ΙΚΥ: «Αναδυόμενες Επιστημονικές και Τεχνολογικές περιοχές: σχέσεις με τις νέες ανάγκες της αγοράς εργασίας» // 22 Ιανουαρίου 2020
February 11th, 2020


Το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών (ΙΚΥ) και το Εργαστήριο Βιομηχανικής και Ενεργειακής Οικονομίας του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (ΕΒΕΟ/ΕΜΠ) διοργάνωσαν εκδήλωση με θέμα: «Αναδυόμενες Επιστημονικές και Τεχνολογικές περιοχές: Σχέσεις με τις νέες ανάγκες της αγοράς εργασίας», η οποία πραγματοποιήθηκε στις 22 Ιανουαρίου 2020 και ώρα 17:00, στο αμφιθέατρο του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών (Βασιλέως Κωνσταντίνου 48, Αθήνα).

Κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης ήταν ο Καθηγητής του George Washington University Νίκος Βονόρτας (Institute for International Science and Technology Policy & Department of Economics). Η ομιλία του είχε ως θέμα: “Προκλήσεις Δημόσιας Πολιτικής και Διλήμματα Επιστημονικού Δυναμικού στην Οικονομία της Γνώσης”.

Ακολούθησε η διεξαγωγή των ακόλουθων δύο στρογγυλών τραπεζιών:

  • «Επισκόπηση των νέων επιστημονικών και τεχνολογικών τάσεων και του ρόλου τους στο καινοτόμο οικοσύστημα της Κοινωνίας της Γνώσης», με ομιλητές τον Φ. Κολίση, Αντιπρόεδρο του ΙΚΥ και Ομότιμο Καθηγητή ΕΜΠ, τον Ν. Γαβαλάκη, επικεφαλής της Μονάδας Ανάπτυξης Ανθρώπινου Κεφαλαίου του ΣΕΒ, τον Γ. Καλογήρου, Καθηγητή ΕΜΠ, και τη Δρ. Α. Πρωτόγερου, Κύρια Ερευνήτρια ΕΜΠ. Συντονιστής της συζήτησης θα είναι ο Άγγελος Τσακανίκας, Επικ. Καθηγητής ΕΜΠ.
  • «Θεωρητικές επιστήμες: Νέες τάσεις και προοπτικές», με ομιλητές τον Π. Ρούσσο, Καθηγητή Ψυχολογίας ΕΚΠΑ, τον Δρ. Π. Βιδάλη από την Ελληνική Επιτροπή Βιοηθικής, και τους Δρ. X. Aθανασοπούλου και Π. Γκολογιάννη, εκπροσώπους του Συλλόγου Υποτρόφων του ΙΚΥ. Συντονιστής της συζήτησης θα είναι ο Φραγκίσκος Κολίσης (ΙΚΥ, ΕΜΠ).

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, παρουσιάστηκαν και τα αποτελέσματα μελέτης σχετικής με τα χαρακτηριστικά των υποτρόφων του ΙΚΥ και τις ανάγκες της ελληνικής αγοράς εργασίας που εκπονήθηκε από το ΕΒΕΟ/ΕΜΠ σε συνεργασία με το ΙΚΥ.

Το Πρόγραμμα της εκδήλωσης μπορείτε να το βρείτε εδώ.


Χρησιμοποίησtε τη παρακάτω φόρμα γα να αφήσετε καποιο σχόλιο

*