Σεμινάρια Ερμούπολης 2010

Δείτε το πρόγραμμα και τις εισηγήσεις του σεμιναρίου «Ψηφιακός Δήμος και Διοικητική Μεταρρύθμιση».

Δείτε φωτογραφίες από το σεμινάριο.

Δείτε τη λίστα με τους συμμετέχοντες στο σεμινάριο.

Το Επιστημονικό και Μορφωτικό Ίδρυμα Κυκλάδων (ΕΜΙΚ) διοργάνωσε το καλοκαίρι του 2010, για εικοστό έκτο χρόνο, τα Σεμινάρια της Ερμούπολης από την Κυριακή 4 Ιουλίου έως την Κυριακή 11 Ιουλίου με την επιστημονική και οργανωτική συνεργασία του Ινστιτούτου Νεοελληνικών Ερευνών του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών.

Στο πλαίσιο των σεμιναρίων της Ερμούπολης του 2010 η Ομάδα για την Τεχνολογική, Οικονομική και Στρατηγική Ανάλυση της Κοινωνίας της Πληροφορίας (INFOSTRAG) διοργάνωσε σεμινάριο, το οποίο είχε θέμα: «Ψηφιακός Δήμος και Διοικητική Μεταρρύθμιση» και πραγματοποιήθηκε στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου (Αίθουσα παλιού 1ου Γυμνασίου Σύρου) από την Παρασκευή 9 Ιουλίου έως την Κυριακή 11 Ιουλίου.

Το σεμινάριο αφιερώθηκε στη μνήμη του πρόσφατα  εκλιπόντος Καθηγητή του Πανεπιστημίου του Aalborg της Δανίας Bent Dalum, ο οποίος με τις ιδέες και τη σημαντική επιστημονική του παρουσία υπήρξε από τους στυλοβάτες του σεμιναρίου αυτού. (πάνω αριστερά υπάρχει φωτογραφία του από το σεμινάριο του 2008)

Το σεμινάριο περιελάμβανε ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες εισηγήσεις που συνοδεύτηκαν από αρκετά εποικοδομητικές συζητήσεις. Στις εργασίες του σεμιναρίου πήραν μέρος ο Ειδικός Γραμματέας Ψηφιακού Σχεδιασμού του Υπουργείου Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας Αντώνης Μαρκόπουλος, το στέλεχος της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης του Ε.Π. «Ψηφιακή Σύγκλιση» Αβέρκιος Βαφειάδης, ο Αντιδήμαρχος Ερμούπολης Νίκος Αλμπανόπουλος και Ηρακλείου Μανόλης Αλεξάκης, στελέχη της ΚΕΔΚΕ και των Δήμων Πάτρας, Λάρισας, Ηρακλείου, Τρικκαίων, Χανίων, Ερμούπολης και Νάξου καθώς και στελέχη των Περιφερειών Κεντρικής Μακεδονίας και Νοτίου Αιγαίου. Επίσης, στο σεμινάριο συμμετείχαν ο διευθυντής της Σουηδικής Συμμαχίας για την Ευρυζωνικότητα και σύμβουλος του ερευνητικού ιδρύματος “Acreo” κ. Crister Mattsson,  ακαδημαϊκοί και επιστημονικό προσωπικό από 1 ξένο (London School of Economics and Political Science) και 4 ελληνικά Πανεπιστήμια (ΕΜΠ, Πανεπιστήμιο Αιγαίου, Πανεπιστήμιο Κρήτης, Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης), από το Ερευνητικό Κέντρο ΙΠΣΥΠ/ΕΚ “ΑΘΗΝΑ” και από το Εθνικό Δίκτυο Έρευνας και Τεχνολογίας (ΕΔΕΤ). Ακόμη, στο σεμινάριο πήραν μέρος τοπικοί φορείς (Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κυκλάδων, Επιμελητήριο Κυκλάδων, Κέντρο Επιχειρηματικής και Τεχνολογικής Ανάπτυξης Νοτίου Αιγαίου), άνθρωποι από την Ένωση χρηστών και φίλων Linux Ελλάδας (http://hellug.gr), την ηλεκτρονική πλατφόρμα www.topoi.gr, το Εθνικό Οπτικοακουστικό Αρχείο, τον ΔΟΛ, από επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στο χώρο των Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών [BetaConcept,  H+S Technology Solutions, Hilon Informatics Systems], άλλοι ελεύθεροι επαγγελματίες καθώς και ένας μαθητής.

Τέλος, με την ευκαιρία της επίσκεψης του Ε.Γ. του Υπουργείου Οικονομίας Αντώνη Μαρκόπουλου στην Ερμούπολη ο Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου Βασίλειος Μπρακουμάτσος συγκάλεσε σύσκεψη στα γραφεία της Περιφέρειας στην οποία συμμετείχαν και ο σύμβουλος του Πρωθυπουργού σε θέματα Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Θεόδωρος Καρούνος, ο Αντιδήμαρχος Ερμούπολης Νίκος Αλμπανόπουλος, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κυκλάδων Γιάννης Ρούσσος, ο Καθηγητής του Πανεπιστημίου Αιγαίου Δημήτρης Δαρζέντας, ο Καθηγητής του ΕΜΠ Γιάννης Καλογήρου, ο Προϊστάμενος της Ε.Δ.Α. Νοτίου Αιγαίου Αντώνης Βουτσίνος και στελέχη της Περιφέρειας. (δείτε σχετικό δημοσίευμα της τοπικής εφημερίδας “Κοινή Γνώμη”)

No comments yet.

Leave a Reply

*