- INFOSTRAG - https://infostrag.gr -

Νίκος Κανέλλος

[1]

Ο Δρ Νίκος Κανέλλος έχει σπουδάσει Μαθηματικά και Χρηματοοικονομικά σε μεταπτυχιακό επίπεδο. Είναι διδάκτωρ στη γνωστική περιοχή της Οικονομικής και Στρατηγικής Ανάλυσης της Καινοτομίας και των Σύγχρονων Τεχνολογιών στη Σχολή Χημικών Μηχανικών του ΕΜΠ.

Από το 2009 έως σήμερα εργάζεται ως ερευνητής στο Εργαστήριο Βιομηχανικής & Ενεργειακής Οικονομίας (ΕΒΕΟ) του ΕΜΠ, συμμετέχοντας σε σημαντικά ευρωπαϊκά έργα στην ευρύτερη περιοχή των σπουδών καινοτομίας, την επιχειρηματικότητα και την κοινωνικοοικονομική έρευνα. Επιπλέον, έχει διατελέσει Υπεύθυνος Υποστήριξης Επιχειρηματικών Σχημάτων της Δομής Διασύνδεσης Έρευνας & Επιχειρηματικότητας ΕΠΙΣΕΥ-ΕΜΠ.

Διαθέτει διδακτική εμπειρία μέσω της αυτοδύναμης διδασκαλίας μαθημάτων που σχετίζονται με την Καινοτομία και την Επιχειρηματικότητα στο Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Αιγαίου, στο Τμήμα Διοίκησης Γεωργικών Επιχειρήσεων & Συστημάτων Εφοδιασμού του ΓΠΑ, στο Τμήμα Πληροφορικής και Επικοινωνιών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, στη θεματική ενότητα «Καινοτομία και Επιχειρηματικότητα» του ΕΑΠ και της επικουρικής διδασκαλίας στη Σχολή Χημικών Μηχανικών ΕΜΠ, ενώ έχει επιβλέψει μεγάλο πλήθος διπλωματικών εργασιών στην ίδια Σχολή. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα και το επιστημονικό έργο του σχετίζονται με τα οικονομικά της καινοτομίας, την επιχειρηματικότητα, και την τεχνολογική και επιχειρηματική στρατηγική.